smażone gołąbki bez zawijania

147
[Głosów:0    Średnia:0/5]

goląbkiskładniki:
500 g mielonego mięsa wieprzowego
150 g ugotowanego ryżu
500 g kapusty białej
2 cebule
2 ząbki czosnku
2 jaja
1 łyżeczka kozieradki
sól
pieprz

wykonanie:
Ryż gotujemy na sypko. Kapustę kroimy gotujemy ok. 15 min., odcedzamy. Do mięsa dodajemy jaja, drobno posiekaną cebulę, wyciśnięty przez praskę czosnek, kozieradkę, ryż oraz kapustę.

Przyprawiamy do smaku pieprzem oraz solą i dokładnie mieszamy. Z powstałej masy formujemy gołąbki (na kształt kotletów mielonych) i obsmażamy na wolnym ogniu z obu stron przez około 5-6 minut. Podajemy np. z sosem grzybowym.

(Visited 297 times)

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here