zupa z kiszonych ogórków

76
[Głosów:0    Średnia:0/5]

 

składniki:
250 g ogórków kiszonych
ok. 50 g marchewki
ok. 50 g cebuli
ok. 30 g pietruszki
ok. 30 g selera
2 ząbki czosnku
250 g ziemniaków
1 pierś z kurczaka
1 łyżka mąki
100 ml śmietany
20 g masła
1500 ml bulionu
sól, pieprz

wykonanie:
Marchewkę, cebulę, selera, pietruszkę oraz czosnek wkładamy do naczynia blendera, rozdrabniamy i przekładamy do garnka, w którym będziemy gotować zupę. Warzywa zalewamy bulionem, dodajemy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka i ziemniaki oraz masło i gotujemy przez ok. 20 min., od czasu do czasu mieszamy. Następnie rozdrabniamy ogórki, łączymy je z mąką oraz śmietaną i dodajemy do gotującej się zupy. Mieszamy, doprawiamy sola oraz pieprzem i gotujemy jeszcze przez ok. 10 min. aż, ziemniaki będą miękkie.

(Visited 392 times)

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here