ekspresowa zupa pomidorowa na niedzielnym rosole

3503

składniki:
1000 ml rosołu
1 puszka pomidorów w zalewie
1 łyżka koncentratu pomidorowego 30%
1 żółtko
2 ząbki czosnku
60 ml śmietany 18%
sól, pieprz do smaku
dodatkowo:
natka pietruszki
makaron do podania

wykonanie:
Pomidory miksujemy blenderem. Śmietanę mieszamy z żółtkiem. Do gorącego rosołu wlewamy zmiksowane pomidory, dodajemy koncentrat oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy. Do śmietany wymieszanej z żółtkiem wlewamy ok. 125 ml gorącej zupy, dokładnie mieszamy i dodajemy do zupy. Całość mieszamy, zagotowujemy, doprawiamy do smaku. Podajemy z makaronem i posiekaną natką pietruszki.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here