ekspresowa zupa pomidorowa na niedzielnym rosole

    414
    [Głosów:3    Średnia:5/5]

    składniki:
    1000 ml rosołu
    1 puszka pomidorów w zalewie
    1 łyżka koncentratu pomidorowego 30%
    1 żółtko
    2 ząbki czosnku
    60 ml śmietany 18%
    sól, pieprz do smaku
    dodatkowo:
    natka pietruszki
    makaron do podania

    wykonanie:
    Pomidory miksujemy blenderem. Śmietanę mieszamy z żółtkiem. Do gorącego rosołu wlewamy zmiksowane pomidory, dodajemy koncentrat oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszamy. Do śmietany wymieszanej z żółtkiem wlewamy ok. 125 ml gorącej zupy, dokładnie mieszamy i dodajemy do zupy. Całość mieszamy, zagotowujemy, doprawiamy do smaku. Podajemy z makaronem i posiekaną natką pietruszki.

    (Visited 127 times)

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here