wigilijna zupa z suszonych owoców

    664
    [Głosów:7    Średnia:5/5]

    składniki:
    300 g suszonych owoców Helio
    ok. 1500 ml gorącej wody
    ok. 60 ml kwaśnej śmietany
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
    cynamon, goździki do smaku
    makaron lub grzanki do podania

    wykonanie:
    Suszone owoce zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na noc do namoczenia. Następnie  gotujemy ok. 15 min. Miksujemy blenderem na gładką masę, trochę odlewamy do kubka, dodajemy mąkę ziemniaczaną i śmietanę dokładni mieszamy i wlewamy do garnka z pozostałą częścią. Mieszamy doprawiamy przyprawami do smaku, wg uznania i zagotowujemy. Podajemy np. z makaronem.


    (Visited 166 times)

    ZOSTAW ODPOWIEDŹ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here