RSS

tatar ze śledzia na szybko

Grudzień 18


*składniki:

4 płaty śledziowe z zalewy
4 ogórki
parę grzybków marynowanych (prawdziwków, maślaków, pieczarek)
1 cebula
pieprz grubo mielony

wykonanie:
Cebulę obieramy i kroimy w drobna kosteczkę. Płaty śledziowe odsączamy z zalewy, również kroimy w kosteczkę, oprószamy grubo zmielonym pieprzem. Ogórki oraz grzybki, odsączamy, kroimy w kosteczkę (nie mieszamy). Na talerzykach przy pomocy obręczy do przystawek układamy warstwowo: śledzie, ogórki, cebulę, grzybki. Usuwamy obręcz. Posypujemy dodatkowo posiekaną cebulką, świeżo zmielonym pieprzem. Dekorujemy natka pietruszki lub koperkiem.

*proporcje składników możemy dowolnie zmieniać, wg własnego podniebienia. Składników możemy wymieszać nie układając warstwowo.

 

Posted by on 18 grudnia 2017 in przekąski przystawki

Leave a comment

Tags: , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *