RSS

kulki serowe w prażonych orzechach

Czerwiec 30

kulki_seroweskładniki:
200 g twarogu śmietankowego
100 g sera topionego
100 g posiekanych prażonych migdałów
2 łyżki zmielonych orzechów włoskich
100 g łuskanych prażonych pestek z dyni
sól, pieprz

wykonanie:
Serek śmietankowy mieszamy z serkiem topionym oraz ze zmielonymi orzechami włoskimi, doprawiamy solą oraz pieprzem. Łyżeczką nabieramy porcje masy i w dłoniach formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę obtaczamy w uprażonych i posiekanych migdałach. Na półmisku rozsypujemy pestki z dyni, na których układamy serowe kulki. W każdą wbijamy wykałaczkę i podajemy.

 

Tags: , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *